Wervingsvideo

Laten we eerlijk zijn: droge, cliché tekstjes prikkelen tegenwoordig niemand meer om te solliciteren. We zijn nu eenmaal gewend aan video’s en die spreken ons sneller aan dan tekst. Ook is er nu sprake van een krappe arbeidsmarkt en dus zit er maar één ding op: je moet als werkgever opvallen in de massa.

Met een video laat je toekomstige kandidaten alvast kennismaken met jouw bedrijf en krijgen ze inzicht in wat het werk inhoudt. Hierdoor krijg je alleen maar kandidaten die al feeling hebben met je bedrijf. Oftewel: een recruitmentvideo helpt je het kaf van het koren te scheiden. Hoef je ook minder geld uit te geven aan wervingscampagnes. De recruitmentvideo doet de eerste selectie voor je.

Een potentiële sollicitant is alleen maar geïnteresseerd in of het bedrijf bij hem of haar past. Zo iemand denkt: what’s in it for me? Daarbij wil hij of zij natuurlijk ook weten welke kwaliteiten belangrijk zijn voor deze job. Dit kan jij in de video alvast beantwoorden. Als de bedrijfscultuur die je in je video laat zien goed matcht met de waarden van je sollicitant, is de kans groter dat deze ook op de langere termijn voor je wil werken. 

Benieuwd naar hoe we jou als werkgever aantrekkelijk maken op de arbeidsmarkt? Neem dan contact met ons op.

Onze projecten in beeld

youtube-video-thumbnail
youtube-video-thumbnail