Show, don’t tell: de kracht van een recruitment video

De online wereld is altijd in ontwikkeling en dus ook de manier waarop we onze volgende collega vinden. Daarom is het tijd om afscheid te nemen van saaie vacaturetekstjes en hallo te zeggen tegen de kracht van recruitment video! Dit visuele medium, ook wel wervingsvideo te noemen, laat je bedrijf stralen en geeft kandidaten een mooi beeld (letterlijk) van wat ze kunnen verwachten. Maar dat is nog niet alles: een recruitment video maakt het sollicitatieproces ook nog eens sneller en efficiënter.

Dus laten we eens kijken waarom een recruitment video een absolute game changer is en hoe je een goede recruitment video maakt. 

Waarom zou je kiezen voor een recruitment video?

Even een vacaturetekst schrijven, delen en klaar! Dit lijkt in eerste instantie misschien sneller te zijn dan het laten maken van een recruitment video, maar door een recruitment video bereik je meer kandidaten en dit helpt je juist sneller de geschikte kandidaat te vinden. Waarom? Hierom:

  1. Laat de bedrijfscultuur écht goed zien

Vacatureteksten kennen we allemaal inmiddels wel. Hiermee kan een kandidaat kan zich enkel inbeelden hoe het er bij jullie aan toe gaat. Een recruitment video is een veel beter middel om jullie bedrijfscultuur te laten zien. Zo krijgen kandidaten meteen een visueel beeld van hoe jouw bedrijf eruit ziet en of ze zich er thuis zullen voelen. De recruitment video vormt een uniek inkijkje het bedrijf. Mismatches worden op deze manier in een vroeg stadium al vaker voorkomen.

  1. Maakt je bedrijf aantrekkelijker

Een recruitment video biedt ook de kans om alvast veel successen en verhalen van huidige werknemers te delen. Daarbovenop kan je hiermee ook goed naar voren laten komen hoe leuk het is om voor jouw bedrijf te werken. Dat zorgt ervoor dat potentiële werknemers enthousiast worden en zin krijgen om bij jou te komen solliciteren.

  1. Wij zijn hartstikke hip

Door een recruitment video in te zetten laat je ook direct zien dat jouw bedrijf op de hoogte is van trends en technologieën. De potentiële werknemers krijgen hierdoor meteen de indruk dat ze bij een modern bedrijf solliciteren. 

  1. Bereikt meer publiek

Efficiëntie is key. Met een recruitment video onderscheid jouw bedrijf zich van anderen. Je valt meer op tussen alle vacatureteksten en zo bereik je meer mensen. Bovendien geeft het snel een duidelijk beeld van je bedrijf en de vacature. Daardoor bespaar je heel wat tijd aan sollicitatiegesprekken met mensen waar toch geen match mee is. 

Bekijk hier de recruitment video die wij maakte voor ESH Media!

Zo maak je een goede recruitment video

Nu we weten wat de voordelen van een recruitment video zijn, willen we natuurlijk ook graag weten hoe je zo’n video dan het beste in elkaar zet. Geen zorgen, we’ve got you covered. Hier zijn een paar handige tips:

  1. Great vibes

Wat wil je precies laten zien en welke sfeer wil je uitstralen? Dit is heel belangrijk om goed over na te denken. Stel dat humor in jullie bedrijfs-DNA zit, gebruik dat dan ook gerust! Zorg er wel altijd voor dat de video matcht met de werkelijkheid.

  1. Laat de echte helden zien

Uiteindelijk zijn het de mensen die het bedrijf maken. De medewerkers kunnen uit eigen ervaring vertellen en échte verhalen delen. Dit is voor toekomstige collega’s erg waardevol en zorgt ervoor dat ze alvast een realistisch kijkje achter de schermen krijgen. 

  1. Feestje voor de ogen in 3 seconden  

Besteed aandacht aan de eerste drie seconde van de video. Zet een knallend begin neer en maak je kijkers nieuwsgierig naar meer. De eerste paar seconden van een video zijn het belangrijkst, omdat een kijker in de eerste paar seconden besluit of de video de moeite waard is om verder te bekijken of om door te scrollen. Gebruik heldere beelden, gebruik bij jouw bedrijf passende muziek en eventueel originele animaties. 

  1. Focus, focus, focus

Een recruitment video hoeft niet super lang te zijn, sterker nog, houd het lekker kort en krachtig. Breng de belangrijkste boodschap over zonder de aandacht van de kijker te verliezen. Details komen later in het sollicitatieproces nog wel.

  1. Mobile friendly

Grijp die mobiele kansen! We zitten tegenwoordig veel meer op onze telefoon dan achter onze laptop. Zorg ervoor dat je video geschikt is voor kleinere schermen en/of maak een verticale versie van de video, zodat deze nergens gek wordt afgesneden. Daarnaast is het handig om ondertiteling toe te voegen aan de video, omdat video’s op social media vaak ook zonder geluid worden bekeken.

Recruitment video laten maken?

Wil jij ook een toffe recruitment video laten maken die jouw bedrijf perfect weergeef en daarmee precies de juiste kandidaten aantrekt? PPCRN helpt je daarbij. Wij gaan all-in met het uitzoeken van het DNA van jouw bedrijf, zodat we jouw verhaal op de juiste manier aan de doelgroep vertellen. Geen saaie copy-paste video’s, maar een video die jouw doelgroep écht aanspreekt. 

Klaar voor een leuke, impactvolle samenwerking? Neem dan contact op en we gaan graag voor je aan de slag!

Bekijk hier de recruitment video die wij maakte voor Floriway!

Meer blogs

20230816 1058 ppcrn 1 line bts lvermeulen 2703 webres
Videoproductie

AI als innovatieve partner in video

In het digitale tijdperk waar technologische vooruitgang en creatieve flair samenkomen, positioneert PPCRN zich als pionier in de ...
whatsapp image 2023 12 12 at 10.15.43
Live events

Het WLPF-Evenement 2023: Een hybride succes!

In de snel ontwikkelende wereld van de evenementenorganisatie en hybride bijeenkomsten, was het WLPF-evenement van 2023 een mijlpaal ...
20220818 130927
Videoproductie

Professionele camera vs. mobiele telefoon

Waarom zo groot? Mijn Iphone kan dit toch ook?! Als het gaat om het vastleggen van beelden zijn ...
Videomarketing

Bedrijfsvideo of brandvideo: Waar gaat jouw publiek echt voor zitten?

Stel je voor: Je zit in de bioscoop met een bak popcorn op je schoot. Ineens begint er ...
wouter keuris fotografie 124
Live events

Hybride evenement: hoe combineer je een fysiek evenement met online kijkers?

In het verleden waren we gewend om naar bedrijfsevenementen toe te gaan. Toen de pandemie opkwam, werd alles ...
Live events

Let’s go vertical! Livestreaming op TikTok

Bij PPCRN zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en innovaties. Dus toen wij de vraag kregen ...