AI als innovatieve partner in video

In het digitale tijdperk waar technologische vooruitgang en creatieve flair samenkomen, positioneert PPCRN zich als pionier in de evolutie van content creatie. Onze overtuiging dat kunstmatige intelligentie (AI) onze diensten kan verrijken, vormt de kern van onze benadering. Deze blog duikt in hoe AI onze creatieve processen aanvult, onze acceptatie van deze technologie, en de manier waarop PPCRN AI naadloos integreert met onze expertise.

Dit zijn natuurlijk hele mooie woorden en wellicht had je het al door. Ja, ook deze woorden zijn geschreven door AI! Maar we willen natuurlijk niet alles door AI laten overnemen. Wij zien AI als een toevoeging en voornamelijk een innovatiebron. 

Voor ons is AI geen bedreiging, maar een waardevolle hulpbron die onze creatieve en operationele mogelijkheden uitbreidt. Het zorgt ervoor dat we efficiënter kunnen werken en inspireert ons ook met innovatieve vormen van content. Het versnelt onze productieprocessen, van analyse tot creatie tot eindmontage. Het geeft ons daardoor meer ruimte voor creativiteit en strategie.

Met de dag groeien de mogelijkheden, waardoor we ook nu veel meer (creatieve) oplossingen aan onze klanten kunnen bieden. Zo is meertaligheid een belangrijk onderdeel. Wisten jullie al dat Joost niet alleen Nederlands kan praten, maar ook Engels, Duits, Spaans en Japans is voor hem geen enkel probleem meer?

We omarmen AI waar mogelijk, maar weten ook dat de technologie op zich niet voldoende is. Het unieke karakter van onze content wordt gevormd niet alleen door technologie, maar voornamelijk ook door de mensen die met passie aan jouw videoproductie werken. AI fungeert als ondersteunend gereedschap, terwijl we essentieel betrokken blijven bij het creatieve proces, waarbij we de kwaliteit en de unieke boodschap altijd blijven waarborgen.

AI in pre-productie
Er zijn verschillende manieren waardoor AI kan helpen tijdens de pre-productiefase. Zo kunnen we gebruikmaken van tools om een uitgebreide analyse van een klant te vormen. Zo kunnen we met veel kennis aan tafel zitten om deze kennis aan te laten vullen en uit te breiden door jou! Het is natuurlijk niet alleen belangrijk hoe je gezien wordt (door AI) maar ook voornamelijk hoe je natuurlijk zelf naar buiten wilt met je bedrijf. Daarnaast helpt AI ook het creatieve proces, doordat we op een relatief simpele manier een storyboard kunnen laten opmaken aan de hand van ons script. Het script is daardoor visueel aantrekkelijk, wat erg fijn kan werken om het verhaal uit te leggen.

AI in post-productie
Stiekem gebruiken we AI al een geruime tijd binnen de eindmontage. Er zijn geavanceerde mogelijkheden met betrekking tot beeld recovery, geluidsbewerking en beeldmanipulatie. Deze technologieën ondersteunen het proces voornamelijk in de optimalisatie van onze eindmontage. Door het inzetten van AI tools, kunnen we de montagetijd terugbrengen en effectiever werken. Ook zijn er grote stappen gemaakt betreft het genereren van AI beelden en deze om te zetten naar video.

Wist je dat alle beelden in deze video AI gegenereerd waren? Ook de voice-over komt volledig uit AI. Natuurlijk heeft Joost nog zijn tweaks toegevoegd, maar hij is niet achter een microfoon gaan staan. It’s all ‘fake’! De grote groei in AI heeft ons geholpen om effectief naar onze werkwijze te kijken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en onze diensten te verbeteren. Wij willen efficiënt te werk gaan en baanbrekende content creëren die onze klanten boeit. 

Bij PPCRN zijn we dus optimistisch over de rol van AI in video contentproductie. Door AI te integreren met onze menselijke expertise, tillen we onze dienstverlening naar een nieuw niveau. We blijven kijken naar de toekomst en zijn nieuwsgierig waar de volgende upgrades ons naar toe kunnen brengen. 

Ben je benieuwd wat AI voor jouw videocontent kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Meer blogs

whatsapp image 2023 12 12 at 10.15.43
Live events

Het WLPF-Evenement 2023: Een hybride succes!

In de snel ontwikkelende wereld van de evenementenorganisatie en hybride bijeenkomsten, was het WLPF-evenement van 2023 een mijlpaal ...
20220818 130927
Videoproductie

Professionele camera vs. mobiele telefoon

Waarom zo groot? Mijn Iphone kan dit toch ook?! Als het gaat om het vastleggen van beelden zijn ...
Videomarketing

Bedrijfsvideo of brandvideo: Waar gaat jouw publiek echt voor zitten?

Stel je voor: Je zit in de bioscoop met een bak popcorn op je schoot. Ineens begint er ...
wouter keuris fotografie 124
Live events

Hybride evenement: hoe combineer je een fysiek evenement met online kijkers?

In het verleden waren we gewend om naar bedrijfsevenementen toe te gaan. Toen de pandemie opkwam, werd alles ...
Videoproductie

Show, don’t tell: de kracht van een recruitment video

De online wereld is altijd in ontwikkeling en dus ook de manier waarop we onze volgende collega vinden. ...
Live events

Let’s go vertical! Livestreaming op TikTok

Bij PPCRN zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en innovaties. Dus toen wij de vraag kregen ...