Het WLPF-Evenement 2023: Een hybride succes!

In de snel ontwikkelende wereld van de evenementenorganisatie en hybride bijeenkomsten, was het WLPF-evenement van 2023 een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijging. Nederland heeft als gastland de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de organisatie van dit evenement, dat tot stand kwam door een samenwerking tussen de World Health Organization en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als onderdeel van de Loyals Groep, speelde PPCRN een cruciale rol in het mogelijk maken van een meertalige, hybride ervaring voor deelnemers wereldwijd.

Wereldwijde samenwerking voor duurzame lokale productie

Het tweede World Local Production Forum, gehouden in Den Haag van 6 tot 8 november 2023, richtte zich op het samenbrengen van een brede, wereldwijde gemeenschap. Deze gemeenschap is toegewijd aan het versterken van geografisch diverse lokale productie van medicijnen en andere gezondheids technologieën, inclusief door middel van vrijwillige overdrachten van technologie​​.

De deelnemers aan dit forum bestonden uit vooraanstaande regeringsleiders, technologie-experts, vertegenwoordigers van de industrie, de internationale gemeenschap en andere belanghebbenden. Dit evenement benadrukte het belang van regionale partnerschappen voor duurzame lokale productie en eerlijke toegang tot medicijnen en gezondheid technologieën​​​​.

De rol van PPCRN en de Loyals Groep

Binnen dit ambitieuze project nam PPCRN, als onderdeel van de Loyals Groep, als een vooraanstaande speler op het gebied van evenementen technologie, de verantwoordelijkheid voor het hybride aspect van het evenement op zich. Deze hybride aanpak stelde deelnemers in staat zowel persoonlijk als online deel te nemen aan het WLPF-evenement, wat natuurlijk cruciaal is in een tijd waarin fysieke en virtuele bijeenkomsten hand in hand gaan.

whatsapp image 2023 12 12 at 10.20.26 1

Het hybride platform

Het platform voor het WLPF-evenement is gebouwd door Nextly, ook onderdeel van de Loyals Groep. Het bijzondere aan dit platform was de combinatie van beveiliging en interactiemogelijkheden. Gedurende de drie dagen konden deelnemers het volledige programma ervaren, inclusief zowel de plenaire sessies in de hoofdzaal als de verschillende deelsessies in de andere zalen. Bovendien kregen online kijkers de kans om actief deel te nemen door vragen te stellen in de chat, waarop vervolgens inhoudelijke chatmoderators reageerden. Hierdoor werd een betrokkenheid gecreëerd tussen de online kijkers en het programma, wat het evenement extra waardevol maakte. Ook waren er op verschillende momenten in het programma polls waar niet alleen het publiek op locatie op kon reageren, maar ook de online kijkers. De mensen in de zaal scande een QR-code met hun telefoon en konden zo via het platform hun stem uitbrengen. De online kijkers brachten rechtstreeks via het platform, waar ze ook de livestream bekeken, hun stem uit. 

Taalbarrières doorbreken: onze oplossing

Een van de grootste uitdagingen voor het WLPF-evenement was het aanbieden van meertaligheid voor de deelnemers. Naast Engels moesten er vijf andere talen beschikbaar worden gesteld. Dit hebben we gerealiseerd door het inzetten van tolken voor de verschillende vertalingen. Zowel deelnemers in de zaal als de online kijkers moesten eenvoudig kunnen schakelen tussen deze talen. Hier kwam de innovatie om de hoek kijken. PPCRN ontwikkelde een applicatie in samenwerking met Jet-Stream, waarmee alle talen vanuit één speler werden samengevoegd. Dit zorgde voor een naadloze ervaring waarbij deelnemers hun gewenste taal konden kiezen.

Trots op de samenwerking met WHO

Het WLPF-evenement 2023 was niet zomaar een evenement; het vertegenwoordigde een kans om samen te werken met een belangrijke klant, de WHO. PPCRN en de Loyals Groep zijn trots dat ze hebben kunnen bijdragen aan een evenement dat de wereldgezondheid en welzijn centraal stelde.

Het WLPF-evenement van 2023 zal, zeker voor ons, opmerkelijk zijn in de wereld van hybride evenementen. Deze succesvolle samenwerking tussen de WHO, het Ministerie van VWS en Nederland als gastland toont de kracht van innovatie en technologie in de evenementensector. Het bieden van meertalige toegankelijkheid was slechts één van de vele hoogtepunten van dit evenement, dat ongetwijfeld een blijvende impact zal hebben op de wereldwijde gezondheidsgemeenschap.

whatsapp image 2023 12 12 at 10.21.03 1

Meer blogs

20230816 1058 ppcrn 1 line bts lvermeulen 2703 webres
Videoproductie

AI als innovatieve partner in video

In het digitale tijdperk waar technologische vooruitgang en creatieve flair samenkomen, positioneert PPCRN zich als pionier in de ...
20220818 130927
Videoproductie

Professionele camera vs. mobiele telefoon

Waarom zo groot? Mijn Iphone kan dit toch ook?! Als het gaat om het vastleggen van beelden zijn ...
Videomarketing

Bedrijfsvideo of brandvideo: Waar gaat jouw publiek echt voor zitten?

Stel je voor: Je zit in de bioscoop met een bak popcorn op je schoot. Ineens begint er ...
wouter keuris fotografie 124
Live events

Hybride evenement: hoe combineer je een fysiek evenement met online kijkers?

In het verleden waren we gewend om naar bedrijfsevenementen toe te gaan. Toen de pandemie opkwam, werd alles ...
Videoproductie

Show, don’t tell: de kracht van een recruitment video

De online wereld is altijd in ontwikkeling en dus ook de manier waarop we onze volgende collega vinden. ...
Live events

Let’s go vertical! Livestreaming op TikTok

Bij PPCRN zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en innovaties. Dus toen wij de vraag kregen ...